ВЕСТИ - ЕПВ

Радионица у сусрет Дану планете

ТОПЛА ЛЕЈА ЖИВОТА У ХЛАДНОМ СВЕМИРУ!

У сусрет Дану планете, уз партнерство са екипом маркетинга јавно комуналног предузећа "Комуналац" из Врбаса и сусретљивост руководства школе "Братство-јединство" у Куцури, извели смо еколошку радионицу са петацима.

СЛИКЕ СА РАДИОНИЦЕ

ВИДЕО ПРИЛОГ ЈКП "КОМУНАЛАЦ" ВРБАС

ПРИЛОГ РТВ 1 ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ

Мало смо се прво преслушали да утврдимо ниво знања, па смо се оријентисали да видимо где смо на планети а онда смо се огледали, колико смо чисти и колико нам је то важно, па смо дошли до важности чистоће око нас и на нашем малом комадићу планете!

"Комуналци" су нас упознали са њиховим послом, па су нам показали предмете од рециклаже, из чега се добијају, где се може одложити "сировина" за те предмете и шта то деца могу да ураде поводом тога! 

Потом смо прошли путем распадања разног смећа, оног нашег, па чак и наших очева и деда и какве то везе има са водом коју пијемо и храном коју једемо!

И дал' смо се онда мало препали, па смо подвукли црту - да од данас више тако не може! И да наша деца и унуци неће пити воду и јести храну из земље коју смо ми затровали!

Радионица је изведена у оквиру Пројекта "Оснаживање одговорности и обавеза за бољу животну средину", који се реализује уз подршку програма CSOnnect, који спроводи Регионални центар за животну средину (РЕЦ). Програм финансира Шведска агенција за међународни развој и сарадњу (SIDA). Подршку овим активностима даје нам и компанија "Суноко".

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net