ВЕСТИ - ЕПВ

Три пријаве против Витал-а

ЕРУПЦИЈЕ ДИМА И ГАРЕЖИ У БАЧКОЈ РАВНИЦИ!

После вишедневног запрашивања Врбаса облацима густог дима и крупне, лепљиве чађи, Еколошки покрет Врбаса поднео је три пријаве против "Витал"-а, фабрике уља и биљних масти који послује у оквиру холдинга "Инвеј", чији је власник Предраг Ранковић Пецони. Пријаве су поднете Општинској инспекцији за животну средину, Покрајинској инспекцији за животну средину и Прекршајном суду Нови Сад, одељење у Врбасу.

ВИДЕО СНИМАК ЗАГАЂЕЊА

ВИДЕО ПРИЛОГ РТВ ДНЕВНИК НА РУСИНСКОМ

Локалну и Покрајинску инспекцију смо упозорили да, упркос дугогодишњем "терорисању грађана Врбаса" од стране Витал-а, не обавештавају јавност о квалитету ваздуха у Врбасу, нити спроводе мере које би довеле до унапређења квалитета ваздуха у локалу, складно Закону о заштити ваздуха.

Вишегодишњим праћењем стања на терену и познавајући одредбе о инспекцијском надзору у оквиру Закона о државној управи, сматрамо да готово у потпуности изостају ефекти инспекцијског рада у области животне средине, да инспектори не примењују прописе из свој делокруга, да грађани трпе здравствене последице њихвог нерада, те ћемо се, оправдано, у наредном периоду позабавити "овом друштвеном празнином"!

Ове активности израз су наше тежње ка примени европских еколошких стандарда, коју реализујемо кроз Пројекат "Оснаживање одговорности и обавеза за бољу животну средину", који се реализује уз подршку програма CSOnnect, који спроводи Регионални центар за животну средину (РЕЦ). Програм финансира Шведска агенција за међународни развој и сарадњу (SIDA). 

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net