ВЕСТИ - ЕПВ

Радионица са МНРО у пословном простору ЕПВ

МНРО ЗА ЖИВОТНИ АМБИЈЕНТ!

Јуче смо у нашем простору, кроз еколошку радионицу, угостили групу ученика посебног одељења средње стручне школе "4. јули" у Врбасу, у пратњи њихове професорице Тамаре Премовић. Тема радионице била је давање личног доприноса бољем животном амбијенту.

Разговарали смо о проблемима из нашег амбијента и како обичан грађанин може да утиче на њихово решавање. Зашто је потребно учешће грађана? Како то проблеми бујају без цивилне заинтересованости и поред плаћених јавних служби и службеника да их решавају?!

Како волонтерски допринос деце и омладине може да утиче на стварање осећаја корисности, припадности заједници и на њихово боље расположење?

Како волонтеризам искористити за педигре поуздане и вредне особе, вредне пажње будућем послодавцу! И наравно, где су потенцијална радна места и послови у области заштите животне средине? Која знања и вештине су потребни за њихово обављање и у којим школама се те вештине и знања могу стећи...

И већ по правилу, сусрели смо се опет са просечно ведријом децом, бољег фокуса и заинтересованости, спремијих за дијалог и покретање на акцију. МНРО су нам постали омиљена циљна група, захвална и поуздана! На жалост, кроз посете нашим школама наилазили смо у редовним одељењима на много више хендикепа него код ове деце!

Радионица је изведена у оквиру Пројекта "Оснаживање одговорности и обавеза за бољу животну средину", који се реализује уз подршку програма CSOnnect, који спроводи Регионални центар за животну средину (РЕЦ). Програм финансира Шведска агенција за међународни развој и сарадњу (SIDA). Подршку овим активностима даје нам и компанија "Суноко".

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net