ВЕСТИ - ЕПВ

Промоција здравих стилова живота у ош "20. октобар" у Врбасу

КОКТЕЛ ПРОМОЦИЈE ЗДРАВЉА!

Данас смо дали подршку узорном спортском удружењу "Еуридика" у акцији промоције здравих стилова живота за ђаке основне школе "20. ОКТОБАР" у Врбасу, a уз велико разумевање руководства школе. У првом делу акције одржана је мултимедијална радионица на тему Здраве исхране а у наставку, уз демострациу и пригодна објашњења, фитнес инструктор Оливера Ђурђевац, одржала је ученицима промотивни фитнес тренинг, у сврху важности редовне физичке активности и здравља деце.

ФОТО ГАЛЕРИЈА

Као и у претходним приликама, било је сасвим очигледно да је већина информација које су чули, ђацима нова и непозната. Уз добру интеракцију, видљиво је постојање немарности у исхрани и постојање лоших навика, које их уводе у ризик по здравље. Редовна брза храна, индустријске прерађевине, пуно слаткиша, грицкалица у међуоброцима... = све лошија крв и крвни судови, оштећена цревна флора, неухрањеност и гојазност у исто време, киселост организма и ризик за каснију појаву канцерогених обољења...

Потрудили смо се да им приближимо појам уравнотежене и разнолике исхране, богате свим хранљивим материјама, значај довољног жвакања хране, квалитетне ужине, исхране спортиста, могућности лечења храном, варење хране, обнова цревне флоре...

У веселом и поучном фитнес тренингу, уз музику, уочили смо изузетно слабу моторику код већине ђака, па и код оних који се баве неким спортом. Уз генерално слабе основне мишићне групе, нарочито на торзу, а у периоду када се интензивно формирају и развијају, готово је извесно, ако наставе овим путем, да ће многи имати велике проблеме са зглобовима и кичменим стубом! Уосталом, вероватно ће постати део поразне српске статистике у којој је свека друга особа "са картоном на ова обољења"!

Пратећи новинске наслове о намерама ресорног Министарства да спроведе неке образовне политике на уштрб часова физичког васпитања, питамо се да ли то неко свесно и унапред ствара "болесну нацију" и "абоненте здравственог система", који се искључиво бави последицама"!

Осетили смо потребу и огроман простор за даљим спровођењем и развијањем оваквих коктел превентивних здравствених програма, које ћемо интензивирати у наредном периоду!  

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net