ВЕСТИ - ЕПВ

Подршка партнерима из суседне Опшитне

ЕКОЛОШКА АПОКАЛИПСА У ТОВАРИШЕВУ

На молбу наших партнера из Товаришева, Еколшког удружења „Да сачувамо Војводину“, решили смо да афирмишемо и солидаришемо се са њиховим великим проблемом нелегалног одлагања отпада, који свим житељима oвог села у Општини Бачка Паланка, задаје главобоље и угрожава им здравље.

ПРИЗОРИ СА СМЕТЛИШТА

Пожари који непрестано букте или тињају на њиховом сметлишту, готово непрестано прекривају село отровним димом и испарењима која се увлаче у домове сељана. Ватрогасци су престали да интервенишу јер, како кажу, „није угрожена имовина грађана“, иако су пожари дошли до 100м од најближих кућа. И сеоско гробље је већ неколико пута сагорело.

Ово мало удружење, притиснуто муком, обратило се с овим проблемом свим надлежним институцијама у Општини, Покрајини и Републици. Упозорило их на кршење закона, предложило реална решења, и опет ништа!? Бирократе из Општине немоћно одмахују руком, јер су неки политичари уступили право нељудима да се баве одлагањем отпада.

Користећи њихову преписку са државом, предложили смо им, да комотно могу отворити малу школу бирократије за будуће политичаре под називом:  – „Сто начина да одбијете посао од себе!“, или „Једноставна ампутација осећаја за народ!“.

Ко год да је сада на власти у Бачкој Паланци, није заслужио да је врши! Одлагање отпада, уз снабдевање пијаћом водом и одвођењем отпадних вода, је основна делатност сваке локалне управе. Ако руководство општине то није у стању да организује, нека се помери за друге!

На жалост, грађани целе Србије потпуно су слуђени снажном медијском ујдурмом, приковани уз ТВ сапунице, информативни програм, где су најаве резултата политичара главне информације и уз резултате наших спортиста „главни њихови резултати“. Све се чини да људи не прогледају око себе и случајно не викну - „па доста бре више!“ – Хоћу посао, достојанствену плату, чист и здрав животни амбијент... 

Ваљда зато и грађани Товаришева, „ослепљени“, не стоје уз раме са неколицином својих комшија у неравноправној борби коју за њих бију! Али имамо то и у Врбасу, па нам је сасвим јасно.

 

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net