ВЕСТИ - ЕПВ

Уређење спортско-рекреативних терена Младост

МЛАДОСТ У АКЦИЈИ

Јуче смо организовали сада већ традиционалну акцију летњег уређења спортско-рекреативних терена Младост у Врбасу. Овом акцијом пружили смо подршку узорном, истоименом, спортском удружењу, чије смо оснивање пре седам година помогли и иницирали. На месту некадашње депоније сада се налази неколико лепих терена за мали фудбал, кошарку, одбојку, дечије игралилште... које ванредним напором одржава неколицина ентузијаста из комшилука.

ФОТО ГАЛЕРИЈА СА АКЦИЈЕ

ВИДЕО ПРИЛОГ ТВ БАЧКЕ

У летњим месецима ово игралиште окупља стотине деце и родитеља из окружења и обзиром да се налази на периферији града, многим грађанима из овог краја Врбаса је и излетиште и место за дружење.

Постоји неколико оваквих терена и удружења у граду, чији активисти, поред својих редовних обавеза, налазе времена да значајне површине перферије града држе на једном високом урбаном нивоу. И поред тога што ова удружења добијају поршку локалне управе, то би се морало подићи на виши ниво и кроз једну планску, сихронизовану активност подржати и искористити мноштво расположивих волонтера за уједначавање квалитета животног амбијента центра и периферије. И ти грађани плаћају једнаке дажбине држави и заслужују комотан и уређен зелени простор за своје потребе. 

Оваквом стратегијом постигли би се и економски ефекти уштеде ангажовања јавно-комуналног предузећа, при томе имајући у виду да оно нема довољних капацитета да подједнако одржава све делове града.

Акцију смо подржали нашим волонтерима и партнерима из ЈКП Стандард, ЈВП Воде Војводине и приватни предузетник за одржавање зелених површина Аки из Врбаса. Помоћ је стигла и из Индустрије меса Карнекс, компаније Суноко, локалне самоуправе и Покрајинског секретаријата за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине.

По завршеној акцији за све учеснике и пријатеље покрета уприличили смо дружење уз котлић.

 

 

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net