ВЕСТИ - ЕПВ

Писмо Министарству одбране РС

ЗАПРАШИВАЊЕ СРБИЈЕ!

У наставку овог Саопштења упознајемо вас са интегралним обраћањем Министру одбране и Влади Србије у вези хемијских трагова на небу Србије. 

Chemtrails изнад Врбаса

ПОГЛЕДАЈТЕ ВЕЋЕ ФОТКЕ CHEMTRAILS-а ИЗНАД ВРБАСА

 

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

 

Поштовани!

 Складно нашем законском праву у погледу приступа информацијама од јавног значаја (чл.5. Закона) у делу:

• права тражиоца да му буде саопштено да ли орган јавне власти поседује одређену информацију, односно да ли му је она доступна и 

• права тражиоца да му се информација од јавног значаја учини доступном, тако што ће му се, без накнаде, омогућити увид у документ који ту информацију садржи те

одредби Закона о ваздушном саобраћају у делу:

“Избацивања предмета и течности” - Члан 9,

по коме се:

“Из ваздухоплова за време лета не смеју избацивати предмети и течности, изузев ако је угрожена безбедност лета или обезбеђивање ваздухоплова, ако се ради о предметима и течностима који се користе у пољопривреди, шумарству и здравству, предметима и течностима који се користе за гашење пожара, опреми, намирницама, лековима и другим предметима потребним за збрињавање у слуþају елементарних непогода, као и лецима и другим рекламним предметима, под условима које ближе прописује министар надлежан за послове саобраћаја”.

ЗАХТЕВАМО СЛЕДЕЋЕ:

Да нам се документовано објасни природа трагова авиона на небу Србије, њихову сврху и могући утицај на здравље људи и природну околину.

Ови трагови не могу бити нормални кондезациони трагови млазних авиона које они остављају иза себе. Наиме, познато нам је да се на већим висинама, изнад 8.000 метара, због изузетно ниских температура, водена пара из турбина млазних авиона тренутно кристалише у кристале леда, који остају на небу у виду кратког белог трага. Такав кондезациони траг се брзо истопи због чега није дугог века и млазни авион га практично вуче за собом ваздушном путањом (види слику).

Међутим, трагови за које тражимо објашњење (тзв Chemtrails), распростиру се с краја на крај хоризонта у оштро ограниченој праволинијској форми, остају на небу и по неколико сати, полако се шире и прекривају плаво небо.

Учесталост и очигледност ове појаве, која се већ годинама дешава на нашем небу, јасно нам сугерише да надлежне институције морају бити упознате са њом, те захтевамо да поступите у складу са Законом.

Еколошки покрет Врбаса 

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net