ВЕСТИ - ЕПВ

Прва акција у 2010. години

НОВОГОДИШЊЕ ЈЕЛКЕ ИЗ ЕКСПОЗИТУРА PROCREDIT БАНКЕ УЛЕПШАЛЕ ЦЕНТАР ВРБАСА

Новогодишње јелке које су током протеклих празника красиле експозитуре ProCredit банке на подручју Новог Сада, Инђије, Бачке Паланке, Сомбора, Суботице, Сенте, Кикинде, Бечеја, Зрењанина и Темерина данас су засађене у центру Врбаса.

У координацији Еколошког покрета Врбаса, садњу су обавила деца из еколошке секције ОШ Братство-јединство из Врбаса. Акцију су помогли и ЈП Дирекција за изградњу Врбаса и ЈКП Стандард из Врбаса.

Овом акцијом ProCredit банка је показала корпоративну одговорност и јасно опредељење у пружању доприноса заједници у којој послује и тиме даје пример који ће други следити. Ово није прва акција у нашој средини у којој је ова банка учествовала. Наиме, јесенас су се прикључили акцији локалне управе у чишћењу дивљих депонија на ободу Равног Села, где су, поред осталог, у својој режији и личним ангажовањем офарбали мост на реци Јегричка. Организовали су и наградни конкурс за децу основних школа у Врбаској општини на тему израде предмета од рециклажног материјала.

{mosimage}Како смо сазнали од Ненада Игњатијевића, директора експозитуре ProCredit банке у Врбасу, његове колеге из других експозитура ће засадити новогодишње јелке и у Нишу, Крагујевцу и Младеновцу.

Сађењем јелки у Врбасу на симболичан начин обележен је завршетак њихове акције прикупљања пакетића коју је ProCredit банка организовала уочи новогодишњих празника за децу без родитељског старања и децу са посебним потребама, у оквиру које је сакупљено више од 2.500 поклона које су бројни клијенти, пословни партнери и запослени ProCredit банке донели под једну од новогодишњих јелки у експозитурама банке, а које је ProCredit банка након Нове године поклонила малишанима из 28 домова, школа и центара широм Србије.

У склопу новогодишње акције, ProCredit банка је уручила и новчане донације здравственим установама, домовима за децу без родитељског старања и децу са посебним потребама. Ове донације добили су „Удружење оболелих од мишићних и неуромишићних болести топличког округа“ из Прокупља, „Друштво за церебралну и дечју парализу“ из Свилајнца, Школа за основно и средње образовање са домом “Вук Караџић“ из Сомбора, Завод за децу оболелу од мултиплесклерозе у Вршцу и Здравствени центри у Смедереву и Пожаревцу.

Заједничко опредељење Еколошког покрета Врбаса и ProCredit банке је да партнерски и у наредном периоду реализују акције у области очувања и унапређења животног амбијента.

KORISTAN LINK: ProCredit банка

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net