ВЕСТИ - ЕПВ

Мултимедијална едукација на Светог Саву

ПРОЈЕКЦИЈA ФИЛМА  „ВОДА=ЖИВОТ“

Еколошки покрет Врбаса, јуче се прикључио обележавању школске славе – Светог Саве, у основној школи Братство-јединство из Врбаса, пројекцијом документарног филма „ВОДА=ЖИВОТ“ у продукцији удружења Друид из Новог Сада.

 

Овај документарно, научно-истраживачки филм, чију пројекцију смо својевремено уприличили и у врбаском биоскопу Југославија, бави се водом као једним од најзначајнијих природних ресурса са посебним акцентом на проблематику заштите и унапређења отпадних вода и њиховим негативним утицајем на животну средину у сливу Дунава, кроз пример тренутне ситуације у регији Војводине и шире Републике Србије.

Пројекцију су отпратила деца виших разреда ове основне школе, која су се добровољно пријавила да за њих у нерадном дану сазнају нешто ново о водама и стању животне средине, те начинима њене заштите.

Овом пројекцијиом започели смо серијал мултимедијалне едукације по школама врбаске општине са еколошким документарним филмовима из наше архиве. Идеја коју смо почели да примењујемо и са којом ћемо у партнерству са удружењем Друид наступити према Министарству животне средине и просторног планирања и Министарству образовања је да се, уз претходну селекцију филмова, омогући у редовном школском програму обављање наставе и на овај начин.

Поучени досадашњим искуством и утисцима наставника, уверили смо се да деца с много већом пажњом прате информације у слици и речи и што је најважније не остају равнодушна на поразно стање животне средине.

КОРИСТАН ЛИНК

Погледајте ТРАЈЛЕР за дукументарни филм ВОДА=ЖИВОТ

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net