ВЕСТИ - ЕПВ

Подршка партнерским организацијама

ЗАШТИТА УРБАНИХ ШУМА И ЗЕЛЕНИХ ПОВРШИНА

Aкадемско удружење "Eko Logic" из Бања Луке, са организацијом ЕкоФорум из Београда, покренуло је на регионалном нивоу пројекат под називом "Заштита урбаних шума и зелених површина". Пројекат је изабран међу пројектима у региону Западног Балкана, а у оквиру програма SECTOR- "Подршка организацијама цивилног друштва у југоисточној Европи која се баве животном средином".

 

Активности које се проводе у оквиру овог пројекта, а везане за унапређење планирања, управљања и заштите урбаних шума и зелених површина на територији Босне и Херцеговине и Србије, препознате су од стране Еколошки покрет Врбаса као веома корисне за унапређење свих економских, социјалних и еколошких утицаја које урбане шуме и зелене површине имају у нашим урбаним срединама.

Сматрамо да ће се реализацијом циљева овог пројекта, односно законским дефинисањем планирања, управљања и заштите урбаних шума и зелених површина допринети одрживости урбаних средина и здравијем животном и радном окружењу за садашње и генерације које долазе.

У том смислу, дајемо подршку имплементаторима овог пројекта, и апелујемо на надлежне институције да се изврши законско дефинисање планирања, управљања и заштита урбаних шума и зелених површина у градовима Републике Српске, Босне и Херцеговине и Републике Србије.

КОРИСНИ ЛИНКОВИ:

EKO LOGIC - Бања Лука

Детаљније о пројекту "Заштита урбаних шума и зелених површина" на сајту EkoForumа

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net