ВЕСТИ - ЕПВ

ЕПВ на Сајму туризма у Београду

РАЗВОЈ ТУРИЗМA У ВРБАСУ

Уз подршку локалне самоуправе, ЕПВ се претходне недеље по први пут појавио на Сајму туризма у Београду. Посетиоцима смо се представили са Урбанистичком и архитектонском студијом туристичко-рекреативног центра на врбаском Шлаизу, тј. на горњем, чистом делу Великог бачког канала, од ауторке д.и.а. Миње Ћулибрк, иначе члана савета ЕПВ за урбанизам и просторно планирање. Само појављивање на Сајму омогућили су нам наши партнери из удружења Дунавски пропелер из Београда, на челу са г. Крстом Пашковићем, који нам је бесплатно уприличио простор на свом штанду.

Имајући у виду да је проблем ревитализације ВБК подигнут на највиши државни ниво, ЕПВ се лагано престројава у правацу измене имиџа средине са негативним хот-спотом, ка средини која има заштићена природна добра, културно-историјске знаменитости, значајне смештајне и спортско-рекреативне капацитета. До сада од 6 километара загађеног, практично нисмо видели 60 км здравог водотока, са огромним потенцијалом развоја наутичког туризма.

Са овим догађајем наша организација започела је трајну позитивну кампању промоције многобројних позитивних вредности у врбаској општини, како би се уз сарадњу и анимацију локалне управе за бржом израдом стратешких докумената из области туризма, ушло у корак са другим општинама у Војводини и Србији, које су одавно схватиле огромне користи које ова област може да донесе локалу ако се, наравно, постави на здраве ноге.

И за нас, као и за челнике локалне управе, који су сајам посетили у петак 26. фебруара, ово је била права прилика да се у сусретима, уприличеним уз помоћ г. Пашковића, упознамо са искуствима из других средина, радом општинских туристичких организација, могућим правцем развоја и обавезама које нас чекају у наредном периоду.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net