ВЕСТИ - ЕПВ

Председник ЕПВ добио признање за еколошки активизам

ПРИЗНАЊЕ ЗА ХРАБРОСТ ИЛИ УТЕХА ЗА СТРЕС?!

Данас је у згради Завода за заштиту природе у Новом Саду обележен вредан јубилеј удружења еко-новинара "Еко вест" - десет година од оснивања и континуираног извeштавања јавности о еколошким проблемима у Србији и региону. У оквиру свечаности, ово удружење у сарадњи са јединим писаним еколошким гласником у Србији, "Еко листом", доделили су признања најзначајнијим сарадницима, који су обележили вишегодишње партнерство.

СЛИКЕ СА ДОДЕЛЕ

ОПШИРНИЈЕ...

Промоција здравих стилова живота у ош "20. октобар" у Врбасу

КОКТЕЛ ПРОМОЦИЈE ЗДРАВЉА!

Данас смо дали подршку узорном спортском удружењу "Еуридика" у акцији промоције здравих стилова живота за ђаке основне школе "20. ОКТОБАР" у Врбасу, a уз велико разумевање руководства школе. У првом делу акције одржана је мултимедијална радионица на тему Здраве исхране а у наставку, уз демострациу и пригодна објашњења, фитнес инструктор Оливера Ђурђевац, одржала је ученицима промотивни фитнес тренинг, у сврху важности редовне физичке активности и здравља деце.

ФОТО ГАЛЕРИЈА

ОПШИРНИЈЕ...

Захтев Водама Војводине за Дозволу

МЕЂУНАРОДНИ ВОЛОНТЕРСКИ КАМП И ЕКО-ВИЗИТОР ЦЕНТАР

Еколошки покрет Врбаса упутио је Захтев Водама Војводине за издавање Дозволе за санацију и реконструкцију руинираног објекта на левој обали канала, крај преводнице у Куцури. Реконструкција би се извела уз помоћ донатора, у рустичном стилу, а у сврху његовог оспособљавања за потребе будућег еко-визитор центра и централног објекта Међународног волонтерског кампа.

ОПШИРНИЈЕ...

Округли сто у Новом Саду о проблемима вода

БЕКСТВО ОД ПРОБЛЕМА СА ВОДАМА!

У петак, 25.11. учествовали смо у раду Округлог стола у Новом Саду на тему "Квалитета вода у Војводини и проблеми". Учесници су били представници цивилних организација, инспекцијских служби, пословних субјеката, представници неколико локалних самоуправа, гости из Хрватске. Уводничари су били проф. др. Драгољуб Тодић, институт за међународну политику, Београд, на тему: "Препоруке за процес приступања ЕУ у области вода"; проф. Дејан Крчмар, ПМФ Нови Сад, "Приказ стања квалитета вода и седимента у последњих 10 г. у Војводини"; и Ратко Ђурђевац, "Тренутни проблеми у пракси".

ФОТО ГАЛЕРИЈА СА ОКРУГЛОГ СТОЛА

ОПШИРНИЈЕ...

Пословно-техничка сарадња са Caritas-ом

ЗА ЗЕЛЕНУ КУЦУРУ!

Протекле недеље остварили смо још једну пословно-техничку сарадњу са хуманитарном организацијом Caritas. У њиховој режији, а у оквиру пројекта "Смањивање ризика од елементарних непогода у Општини Врбас", обезбедили смо по 50 садница бора и гинка, који су засађени на четири локалитета у Куцури. Акцију садње, 17. и 18-тог новембра, извели су чланови еколошке секције основне школе "Братство-јединство" из Куцуре, вођени својим наставником биологије Јовицом Лондровић, уз чланове Куцурског удружења младих (КУМ).

ОПШИРНИЈЕ...

Акција садње борића у Куцури

АРОМА ТЕРАПИЈА НА ОБОДУ СЕЛА

Данас смо са нашим партнерима из еколошке секције о.ш. "Братство-јединство" Куцура и Куцурским удружењем младих (КУМ), извели акцију садње 50-так борића на бенту изнад преводнице у Куцури, којом смо оплеменили и попунили постојећи багремар. Ово је прва у низу акција садње, које ћемо наставити у наставку сезоне.

ФОТО ГАЛЕРИЈА СА АКЦИЈЕ

ОПШИРНИЈЕ...

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net