ВЕСТИ - ЕПВ

Радна акција у парку Лазе Костића у Врбасу!

РАДНА АКЦИЈА И ЈОШ ЈЕДНА ПРЕДСТАВКА ИНСПЕКЦЈИ!


Јуче су волонтери Еколошког покрета Врбаса добили драгоцену помоћ од волонтера Црвеног крста Врбаса, те су заједно извели акцију уређења највећег парка у Врбасу! Вредна деца и омладина очистили су готово 5ха зелених површина и офарбали 15-так клупа, на радост великог броја корисника ове највеће зелене оазе у граду!

ФОТО ГАЛЕРИЈА

ОПШИРНИЈЕ...

Уређен круг болнице у Врбасу!

БРЗА РЕАКЦИЈА РУКОВОДСТВА БОЛНИЦЕ!


На дојаву грађана, скренули смо пажњу руководству болнице на коров и велику количину амброзије око болничке зграде! У наредних 48 сати сва техничка оператива болнице подигнута је на ноге!

ФОТО ГАЛЕРИЈА

ОПШИРНИЈЕ...

Комуналац очистио дивљу депонију а ЕПВ упозорио комуналну инспекцију на могућност Тужбе!

КАКО СПРЕЧИТИ ПОВРАТАК БАХАТИХ!


На Пријаву ЕПВ и налог комуналне инспекције, ЈКП Комуналац је очистио дивљу депонију иза Мепола у Врбасу, која се простирала на 20.000 м2. Еколошки покрет Врбаса поднео је одмах Захтев комуналној инспекцији да предузме хитне мере за њено затварање и спречавање даљег гомилања смећа на овом локалитету!

ФОТО ГАЛЕРИЈА (извор ЈКП "Комуналац" Врбас)

ОПШИРНИЈЕ...

Јавни радови за незапослене особе са инвалидитетом!

И СА ХЕНДИКЕПОМ КОРИСНИ ЗА ЗАЈЕДНИЦУ!

Радови ће трајати четири месеца. а спроводе се у оквиру Конкурса Националне службе за запошљавање. Освежава се урбани мобилијар, чисте се јавне зелене површине, санирају се ружни графити са јавних фасада...!

ФОТО ГАЛЕРИЈА

ОПШИРНИЈЕ...

Покренуто чишћење дивље депоније крај канала у Врбасу!

САНАЦИЈА ИЛИ ПОЛИТИЧКА ПРОМОЦИЈА!?


На Пријаву Еколошког покрета Врбаса од 8. јуна, ЈКП Комуналац је, уз подршку других јавних предузећа, започео чишћње велике дивље депоније крај канала у Врбасу, која се ту стварала деценијама а на само 100 м од техничке базе комуналаца! Ценимо да је очишћено 20% укупног отпада!

ОПШИРНИЈЕ...

Пријава дивље депоније у Бачком добром пољу и представка комуналној инспекцији!

ДА ЛИ ЈЕ ОВО УЗРОК ЗАРАЗЕ И ТРОВАЊА ПО СРБИЈИ!?


На апел грађана, Еколошки покрет Врбаса поновио је пријаву комуналној инспекцији у Врбасу од марта месеца за велику дивљу депонију у Бачком Добром Пољу (БДП), код старе Шинтернице! На нашу претходну Пријаву, очишћена је мања, грађевинска депонија у истом селу с краја Дурмиторске улице. Овој већој, није се ни пришло! Недостатак средстава који се стално помиње, може бити један од разлога али никако и оправдање за пасивност локалних доносиоца одлука у околностима ненаменског трошења значајног дела еколошких такси! "Шта је прече за локалну самоуправу од ових проблема"?!

ОПШИРНИЈЕ...

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net