ВЕСТИ - ЕПВ

Две пријаве дивљих депонија комуналној инспекцији

ЖИВОТ У ОБРУЧУ ГАДОСТИ


По дојави забринутих грађана Бачког Доброг Поља, пријавили смо, по ко зна који пут, дивљу депонију крај Старе Шинтернице. Овај пут је "зачињена" са мртвом кравом, те смо додатно захтевали да се хитно обавести спалиона Еко Вет Плус ради преузимања и безбедног неутралисања мртве животиње. Такође смо сугерисали инспекцији да позову ветеринарску инспекцију ради проналажења ушне маркице и евентуалног "пропуштања власника кроз систем".

ОПШИРНИЈЕ...

Дијалог Националног конвента о ЕУ са председницом Владе РС

ЗАЛАГАЊЕ ЗА ИНТЕРЕСЕ ЛОКАЛНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ!


Као чланови Националног конвента о ЕУ (НК) за поглавље животне средине, јуче је ЕПВ у палати Србија, уз остале чланове Конвента, учествовао у дијалогу са председницом Владе РС Аном Брнабић. Модераторка састанка била је Наташа Драгојловић, координаторка НК уз подршку Наташе Ђерег, координаторке НК за поглавље 27 животна средина и Лидије Радуловић, за поглавље 15 - енергетика.

ВИДЕО СНИМАК ДИЈАЛОГА

ОПШИРНИЈЕ...

Одржана радна акција чишћења обале Великог бачког канала у Кули у склопу велике националне кампање Еко страже: "Заврни рукаве".

ПРАЗНИК ГРАЂАНСКОГ АКТИВИЗМА У КУЛИ!


На позив групе младих активиста из Куле, припадника покрета Еко стража, на челу са Мајор Немањом, Јеленом Бугарин и Катарином Сапун (фото белешка), данас је ЕПВ материјално и организационо помогао акцију чишћења ВБК на потезу кроз Кулу. Поред наших донатора, акцију су на лицу места "акцијашким потребштинама" помогли ЗМР Челик из Куле, СТР Лав из Куле као и неколицина грађана који су желели да остану анонимни. Акцији су се прикључили и чланови УСР Шаран из Куле (са чамцем) и Критична маса Кула.

ФОТО ГАЛЕРИЈА НА ФЕЈСУ

ОПШИРНИЈЕ...

Јавно-цивилна контрола рада пречистача отпадних вода у Врбасу.

ПРЕЧИСТАЧ ИПАК ДЕЛИМИЧНО РАДИ!

 

Уз разумевање и добру вољу руководства Општине Врбас, на челу са председником Предрагом Ројевићем, јуче смо, уз директоре комуналних предузећа Врбаса и Куле и јавног предузећа Пречистач Кула - Врбас, имали директан увид у стање и рад пречистача отпадних вода и утврдили да је пречистач ипак делимично у функцији - бактерије су још живе и вода не иде на бајпас према каналу!

ФОТО ГАЛЕРИЈА НА ФЕЈСУ

ОПШИРНИЈЕ...

Дaни Eggersmann-а у Врбасу

ГУТАЧ БЕТОНА И ЧИСТАЧ ДЕПОНИЈА!


Данас смо уз сусретљивост и сарадњу са ЈКП Комуналац Врбас и руководства Општине Врбас, уприличили демонстрацију шредера, дробилице за чврсти отпад, Forus 250 највећег европског произвођача комуналних машина и машина за рециклажу - Eggersmann. Демонстрацију је, поред челника Општине Врбас, испратио и Александер Бринкин, директор Eggersmann-a за Југоисточну Европу.

ФОТО ГАЛЕРИЈА НА ФЕЈСУ

ВИДЕО - РАД ШРЕДЕРА

ОПШИРНИЈЕ...

Радна акција чишћења приобаља реке Јегричке кроз Равно Село.

ГДЕ ЈЕ ЧИСТО, ДОБРИ ПРЕТЕЖУ!


Данас смо упознали многе дивне људе у Равном Селу, ведре и позитивне да по тмурном и прохладном времену уреде комадић своје локалне заједнице. Очистили смо добар део обале и приобаља Јегричке, сакупивши преко 50 џакова смећа и много хабастог отпада. Поред донатора ЕПВ, акцију је помогла и пекара "КАЦА" из Равног Села.

ФОТО ГАЛЕРИЈА НА ФЕЈС ПРОФИЛУ

ОПШИРНИЈЕ...

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net