ВЕСТИ - ЕПВ

ЕПВ учествовао у међународном попису птица.

ПАЛЕТА ПТИЦА НА ШЕЋЕРАНСКИМ ЈЕЗЕРИМА!


Данас смо помогли у попису птица нашој сарадници Сањи Шумановић, апсолвенту на ПМФ и члану Друштва за заштиту и проучавање птица Србије. Уз разумевање и велику сусретљивост руководства Шећеране у Врбасу, и уз квалитетног водича Предрага Копривицу, задуженог за управљање отпадним водама у Шећерани, обишли смо велики простор таложних поља и лагуна, који уз депоније сатурационог муља и кречне земље покрива 62 хектара.

 ФОТО ГАЛЕРИЈА

ОПШИРНИЈЕ...

Састанак са председником Општине Врбас

ОПШТИНА ВРБАС АКТИВНА У РЕШАВАЊУ ПРОБЛЕМА СА ГРАДСКИМ ПРЕЧИСТАЧЕМ!


На иницијативу Еколошког покрета Врбаса, данас је председник Општине Врбас, Предраг Ројевић, уприличио састанак са Ратком Ђурђевцем, председником покрета. Тема састанка била је информисање о ангажовању локалне самоуправе око наставка рада Централног пречистача за отпадне воде Врбаса и Куле - ЦППОВ.

ОПШИРНИЈЕ...

Захтев за информацијом Министарству животне средине и општинама Врбас и Кула

ДА ЛИ ПРЕСТАЈЕ СА РАДОМ ГРАДСКИ ПРЕЧИСТАЧ У ВРБАСУ?!


Еколошки покрет Врбаса обратио се захтевом за информације од јавног значаја Министарству животне средине и општинама Врбас и Кула, како би сазнао да ли су било шта учинили да спрече заустављање рада градског пречистача отпадних вода у Врбасу. Према званичном извештају са седнице локалног парламента у Врбасу пред Нову годину, није се расправљало о овом проблему. Општина Кула такође не показује заинтересованост да учествује у његовом решењу.

ОПШИРНИЈЕ...

Подршка еколозима Србобрана пpотив загађења Великог бачког канала.

НЕКВАЛИТЕТНИ ПРОПИСИ СПУТАВАЈУ КВАЛИТЕТАН НАДЗОР НАД ЗАГАЂИВАЊЕМ ВОДА!

 21.12.2020. Извор: Еколошки покрет Општине Србобран (пре узорковања)

Еколошки покрет Врбаса подржао је пријаву Еколошког покрета Општине Србобрана ЕПОС, који су по дојави ловаца, евидентирали и пријавили загађење ВБК општинској инспекцији за животну средину. Додатно замољени да реагујемо и информисани о ванредно лошој води у истом каналу крај Рибњака ПИК Бечеј, укључили смо се у овај проблем алармирањем Покрајинске инспекције за воде, Покрајинске инспекцији за животну средину и стараоца водотока, ЈВП Воде Војводине.

ОПШИРНИЈЕ...

Радна акција садње у Црвенки.

ЗА ПТИЦЕ, ЗА ХЛАД, ЗА ДРУЖЕЊЕ...

По хладњикавом времену, данас смо се лепо загрејали на акцији с децом еко-тима ОШ "Вук Караџић" из Црвенке и њиховом наставницом Јеленом Керекеш, уз претходну сагласност стручних лица Вода Војводине и консултације са ЈКП Водовод из Црвенке.

ОПШИРНИЈЕ...

Посета рибњаку ПИК Бечеј и Старој Тиси.

БОРБА ЗА ЧИСТУ ВОДУ РИБЊАКА И СТАРЕ ТИСЕ!


На дојаву и позив викендаша, обишли смо Стару Тису код Бисерног острва, вероватно један од најлепших паркова природе у Војводини па и шире, који су нам се пожалили на комшијски рибњак, који им прави проблем а којег не могу сами да реше.

ОПШИРНИЈЕ...

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net